miércoles, 28 de mayo de 2014

Cóm es treballa dins de l'aula


Durant aquest cicle hem anat treballant diferents tipus d'activitats. No a totes hores escribim en la llibreta o en el llibre i a més a més dels projectes de treball que hem fet durant el curs, també hem après moltes coses quasi sense adonar-nos, perquè per a nosaltres és com un joc.

EL TREBALL COOPERATIU Consisteix en treballar en equip, de forma conjunta, on cadascun s'ha de sentir responsable del treball a fer. La mestra no dirigeix, només ens guia o ens orienta quan estem molt perduts.




Mural resum de tot el que varen
 aprendre al projecte del naixement dels bebés













                      Cada taula representa una cova i  entre tots decidim quines pintures rupestres faren



Si un treball gran és fa entre 3 ó 4 es més fàcil i és més divertit.









Molts dies, per corregir exercicis de classe o els deures, comparem els nostres resultats i ens posem d'acord en qui ha encertat o no.

TUTORIA ENTRE IGUALS

Com no tots som iguals i alguns se'ns dona alguna cosa millor que altra, sempre ens ajudem i un pot fer de mestre d'un company durant un moment a la classe de llengua, de mates o de plàstica. Així tots acabem a l'hora i tots tenim la feina feta.

RACONS DE LLENGUA I DE MATEMÀTIQUES

Alguns dies els dediquem a fer activitats que nosaltres construïm sempre en parella o en petit grup:


Sopes de
                                                                lletres

paraules encadenades

càlcul mental


RACONS 

Distribuïts per la classe en racons i durant un temps no molt llarg, treballem en petits grups en activitats tots sols però ja sabem com funciona i ens ho prenem com un joc però també serveix per aprendre. Quan la mestra ens avisa, canviem de racó o de taula.



El racó de càlcul

Figures amb tangram
                                      o simètriques



Memòria visual

Geo-plans figures 2D

Serp sumes i restes

dominó sumes i restes




Memòria numèrica 


TALLERS INTERNIVELL

Són tallers realitzats per 4 mestres amb les 2 classes del mateix curs on treballem competències bàsiques lingüístiques, artístiques-culturals, matemàtiques i d'autonomia i iniciativa personal. Fem grups de 12-13 alumnes.





"Pastel para enemigos" és un conte que parla d'un pastís i un nen que no sap que fer amb el seu enemic. Finalment va sortir deliciós, quasi quasi de master chef!!


1 comentario: